Customer Care Professional

Als Customer Care Professional ben je hèt aanspreekpunt voor onze klanten, de oren en ogen voor onze organisatie. Wil jij werken in een afwisselende functie met dagelijks de uitdaging om onze klanten zo goed mogelijk verder te helpen? Dan zoeken wij jou. Onze klanten zijn werkzaam in de corporatiebranche en voeren hun hoofdtaken uit door gebruik te maken van onze software oplossingen.  

Afdeling & Functie
Ter ondersteuning van onze collega’s op de afdeling Customer Support zoeken wij twee nieuwe collega’s voor deze positie.
 
Jouw profiel: 
- Je helpt onze klanten om onze software zo goed mogelijk te gebruiken voor hun werkzaamheden
- Je beantwoordt vragen via diverse kanalen op een correcte, professionele en servicegerichte wijze
- Je registreert meldingen nauwkeurig en werkt aan continue verbetering van onze kennisdatabase
- Je bewaakt de meldingen en zorgt voor tijdige terugkoppeling aan onze klanten
- Je denkt mee over verbeteringen die mogelijk zijn bij de klanten en brengt dit onder de aandacht

NCCW vraagt:
- Een afgeronde opleiding op HBO-niveau;
- uitstekende communicatieve vaardigheden + goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
- voelsprieten voor de verkoop van extra dienstverlening vanuit een servicegericht perspectief
- kennis van een registratietool voor meldingen, zoals bijvoorbeeld TOPdesk en ERP-systemen is een pre; 
- je herkent je in competenties als proactief, assertief, vasthoudend, toegewijd en ondernemend. Je bent stressbestendig met een servicegerichte instelling en een gezonde dosis humor;
- bij voorkeur heb je ervaring op een supportafdeling of klant contact center en kennis van de woningcorporatiebranche

NCCW biedt
Een afwisselende rol met veel klantcontact en eigen verantwoordelijkheden waarbij ondernemerschap gewaardeerd wordt in een ambitieuze en innovatieve werkomgeving met prettige, betrokken en behulpzame collega’s. Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, een collegiale werksfeer en kansen mee te bouwen aan de ontwikkeling en verdere groei van de organisatie. Uiteraard een concurrerend en modern arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een leaseauto (of mobiliteitsvergoeding), een deel variabele beloning, prima pensioenvoorziening, collectieve ziektekostenverzekering en uitstekende ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. 

Over NCCW  
NCCW is een moderne ICT-dienstverlener met een all-in concept waarmee ze woningcorporaties helpt om te digitaliseren en processen te verbeteren. Een bedrijf met hart voor de sociale huursector. Er verandert veel in deze sector op, onder andere politiek, maatschappelijk en technologisch vlak. Zo is bijvoorbeeld de Woningwet van kracht geworden, heeft de participatiesamenleving zijn intrede gedaan en bieden internet en mobiele communicatie ongekende mogelijkheden. Met haar all-concept XBIS Online biedt NCCW een geïntegreerde oplossing waarmee corporaties deze uitdagingen slagvaardig aankunnen. Ruim 130 corporaties ervaren de efficiëntere processen en hogere klanttevredenheid mede dankzij de oplossingen en dienstverlening van NCCW. 

Sinds 2016 zijn we onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), het grootste Vertical Market Softwarebedrijf (VMS) van de Benelux. NCCW vormt hiermee één van de verticals (Real Estate) van TSS. Wij leveren geavanceerde, branchegerichte standaard bedrijfssoftware en bijbehorende ICT-diensten en internetoplossingen. 

NCCW is gevestigd in Almere, is centraal gelegen en binnen een uur filevrij bereikbaar vanuit zowel de Randstad als het noorden en oosten van Nederland. 

Enthousiast geworden?

Heb je interesse en herken je je in dit profiel? Mail dan je motivatiebrief met CV naar mailadres werving@nccw.nl of reageer rechtstreeks via het formulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carolien Maarschalkerweerd (HR Business partner) via 06-22992833.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.