ERP WoningcorporatiesXBIS is een fris, eigentijds bedrijfsinformatiesysteem voor de corporatiesector dat geheel voldoet aan de eisen van deze tijd:

  • Compleet;
  • Gebruikersvriendelijk;
  • Voldoet aan de geldende wet- en regelgeving;
  • Voorziet de woonconsument op moderne wijze van informatie en faciliteert zaakgericht werken;
  • Open systeem dat eenvoudig integreert met ketenpartners;
  • Stabiel, bewezen en betrouwbaar.


Samen met ons klantenpanel werken we aan ontwikkeling, innovatie en optimalisatie van onze software. Door kennisdeling en gebruikerservaring is een bedrijfsinformatiesysteem ontstaan waarin de voor corporatie kenmerkende primaire processen en functionaliteiten zijn uitgekristalliseerd en vastgelegd. NCCW biedt daarmee vanuit haar datacenter in Almere een totaaloplossing, inclusief uitwijk, beheer, release updates, aansluiting bij wijzigingen in de wet- en regelgeving, etc. Als gebruiker wordt u dus volledig ontzorgd en kunt zich richten op uw corebusiness.

De opzet en modulaire structuur van XBIS maakt een snelle implementatie mogelijk, waardoor uw organisatie direct kan profiteren van de mogelijkheden van ons krachtige bedrijfsinformatiesysteem. Tot slot biedt XBIS de mogelijkheid tot koppelingen en integratie met andere toepassingen. Daarvoor beschikt NCCW over een integratieplatform, gericht op gegevensuitwisseling volgens de referentiearchitectuur voor Nederlandse woningcorporaties (VERA).

Dienstverlening XBIS

Om nog beter gebruik te maken van de mogelijkheden van XBIS bieden wij u een aantal extra diensten aan.
 

Ervaringen klanten XBIS

Bekijk het filmpje met de reacties van een aantal leden van het klantenpanel over XBIS.

Wat vinden corporaties van XBIS?

De eerste corporaties zijn live. Lees hier hun verhaal.

Modules

Bedrijfsadministratie

Bedrijfsadministratie

Met de module Bedrijfsadministratie kan het rekeningschema worden gedefinieerd en kunnen financiële mutaties worden vastgelegd. Daarnaast is het mogelijk om informatie te genereren over de mutaties. Door de integratie met de overige XBIS-modules kan men de in deze modules verwerkte financiële mutaties automatisch in het grootboek aanbrengen

Dagelijks Onderhoud

Dagelijks Onderhoud

Opvoeren en plannen met een paar klikken. Zonder dat u er last van heeft dat het proces over afdelingen, met verschillende systemen en buiten uw organisatie plaatsvindt. 

Digitale Factuurverwerking

Digitale Factuurverwerking

Meer inzicht, efficiënter werken en minder fouten in uw factuurproces geïntegreerd met XBIS.

Factuur App

Factuur App

Via de handige app houdt u met een swipe naar links of rechts uw facturatieproces up-to-date. De app is eenvoudig te gebruiken op tablet en smartphone, ieder tijdstip en op iedere locatie.

Huur

Huur

De module Huur ondersteunt het volledige proces van de huuradministratie. Het betreft de administratieve afhandeling van de prolongatie, de vordering van de huur en/of overige vorderingen, huuraanpassing, woningwaardering, huurtoeslag en de afrekening van stook- en/of servicekosten.

Huurdersportaal

Huurdersportaal

Uw klanten hebben een eigen persoonlijke pagina waarop ze zelfstandig zaken kunnen regelen en antwoord vinden op hun vragen. Het huurdersportaal is gekoppeld aan XBIS.

Inspectie App

Inspectie App

De Inspectie App is hét middel bij uitstek dat de inspecteur in staat stelt met een tablet de voor- en/of eindopname op locatie af te handelen.

IntraWIS

IntraWIS

Met IntraWIS bent u in staat complete woninginformatie en woninggerelateerde gegevens op eenvoudige wijze dusdanig te organiseren, dat u die op elke werkplek vanuit één centraal punt kunt benaderen en opvragen.

Medewerkersportaal

Medewerkersportaal

Met het medewerkersportaal beschikken uw medewerkers over een ultra modern dashboard dat naast XBIS geïntegreerd kan worden met al uw systemen. U heeft alle relevante informatie in beeld en handelt processen direct af. Actueel, snel en eenvoudig.

Mutatie

Mutatie

De Mutatie Procedure Module ondersteunt het gehele mutatieproces vanaf de binnenkomst van de huuropzegging tot en met de wederverhuur van de woning. Naast het vastleggen van alle relevante mutatiegegevens tijdens de diverse stappen in het mutatieproces heeft MPM een krachtig bewakings- en selectiehulpmiddel. Hiermee kan de voortgang van de betreffende mutaties worden bewaakt.