• vandaag
 • Februari 2016

  Kennemer Wonen kiest voor Property Management

  Woningcorporatie Kennemer Wonen heeft besloten voor haar primaire processen verhuur, onderhoud en administratie van vastgoed, te gaan werken met Property Management van NCCW: Het ERP-systeem met de ESB-dienst en de Corporatie Cloud.
 • September 2015

  Property Management

  De wereld verandert en wij veranderen mee. Veranderingen dankzij technologische ontwikkelingen. Een vooruitgang die andere vragen en eisen met zich meebrengt. Dit geldt ook voor huurders; zij verwachten meer service, 24 uur per dag. Dat betekent dat corporaties de klant anders moeten bedienen. NCCW introduceert Q4 Property Management. Met altijd de nieuwste software in de cloud, die volledig voor u en uw organisatie is getest, heeft u geen omkijken meer naar automatisering. Door in te zetten op de drie pijlers BIS NOA, Property Management en het integratieplatform Corporatie Cloud kan NCCW de gehele corporatiemarkt bedienen. Drie sterke pijlers met continuïteit, NCCW ontzorgt!
 • Augustus 2015

  Corporate Identity

  De afdeling marketing draait overuren in juli, augustus en september. Een compleet nieuwe look and feel die door de gehele organisatie gedragen wordt. Denk aan aanpassingen van de huisstijl, een vernieuwde website, reclamecampagnes, verbouwing pand etc. Het nieuwe geluid van NCCW is nu ook zichtbaar in de markt.
 • Mei 2015

  In handen van eigen medewerkers

  In mei 2015 komt NCCW in handen van de eigen medewerkers. Maar liefst 70 procent participeert. Ook is een langdurige exclusiviteitsovereenkomst met Unit4 gesloten. De hoge personeelsparticipatie zorgt voor een nieuw geluid bij NCCW. De toekomst is in eigen handen en dit zorgt voor spannende innovaties en mooie perspectieven.
 • 2011

  Een nieuwe partner

  In 2011 gaat NCCW een nauwe samenwerking met Unit4 aan. Beide organisaties vullen elkaar perfect aan. Unit4 is sterk in het maken van software en NCCW heeft haar specifieke kennis van de vastgoedmarkt. Beide partijen zetten in op een sterk partnerschap, met een grote investeringskracht van Unit4 en eigen ondernemerschap van NCCW.
 • 2010

  Corporatie Cloud

  In 2010 introduceert NCCW de Corporatie Cloud, een integratieplatform waarmee ketenprocessen van begin tot het eind afgehandeld kunnen worden. NCCW is daarmee een van de eerste partijen in Nederland die processen geheel via de Cloud laat afhandelen. In 2012 wint NCCW hiervoor de Computable Award (meest innovatieve toepassing).
 • 2009

  Totaaloplossingen voor de vastgoedsector

  Inmiddels ondersteunt NCCW meer dan de helft van alle woningcorporaties die samen ongeveer 1,5 miljoen huurwoningen beheren. Zo'n 200 medewerkers en een jaaromzet van 25 miljoen euro brengen de onderneming aan de top van automatiseerders in de vastgoedsector. Als een van de grootste Application Service Providers van Nederland biedt NCCW haar klanten een totaaloplossing, gebaseerd op de nieuwste Oracle- en internettechnologie. NCCW heeft een duidelijke blik op de toekomst met SOA (Service Oriented Architecture) en Enterprise Application Integration (EAI). Vrijwel alle concurrenten van NCCW bieden ‘proprietary’ software, waarmee ze hun klanten sterker aan zich binden en hun mogelijkheden verder inperken. NCCW heeft een fundamenteel andere keuze gemaakt: open architectuur waarop het beste uit de markt gemakkelijk aansluit. NCCW biedt haar klanten uitstekende uitgangspunten. Volledig gebaseerd op open standaards, met een gelaagde opbouw van systemen die woningcorporaties afhankelijk van omvang en behoefte kunnen inzetten. Van robuuste informatiesystemen tot flexibele internettoepassingen. NCCW heeft als enige de breedte en omvang om woningcorporaties goed te bedienen.
 • 2008

  Grote stappen maken

  Het besef groeit dat het anders moet. Hoog tijd voor een andere koers. Een frisse wind waait door NCCW. Er worden veel nieuwe medewerkers aangenomen die hun eigen ideeën meenemen. Er wordt besloten met BIS verder te gaan en een geheel nieuwe webbased versie op de markt te brengen, BIS.nl. Daarnaast wordt er flink geïnvesteerd om First in topconditie te brengen, hetgeen resulteert in de introductie van FIRST NOA. Deze acties blijken hun vruchten af te werpen. De ommekeer wordt in 2008 zichtbaar met voormalige klanten die bij NCCW terugkomen en nieuwe klanten die voor NCCW kiezen.
 • 2001

  Nieuwe tijden

  In 2001 sluit NCCW zich aan bij de commerciële automatiseerder Inter Access. Er breken nieuwe tijden aan, met nieuwe ambities en grote verwachtingen bij aandeelhouders, klanten en medewerkers. Met de krachtenbundeling wil NCCW continuïteit waarborgen en haar dienstverlening verder professionaliseren. Maar het werkt niet, er is onvoldoende synergie. Met de lancering van First in 2001 is NCCW de eerste partij in de markt die een ERP-systeem introduceert.
 • De jaren '80 en '90

  Groei

  In de jaren ’80 en ’90 neemt de automatisering een grote vlucht. NCCW is nog steeds onderdeel van de NWR. Ook andere aanbieders ontdekken de woningcorporatiemarkt en bieden standaardproducten aan, soms gehuld in een prettig uitziend jasje. In 1998 fuseert NCCW met CASA, de andere automatiseringsdochter van de Woningraadgroep. Naast sociaal vastgoedbeheer begeeft NCCW-CASA zich ook op de markt van commercieel vastgoedbeheer. Al gauw gaat het bedrijf verder onder de naam NCCW.
 • 1979

  ASP avant la lettre

  In 1979 is NCCW de eerste professionele partij die de bedrijfsprocessen van woningcorporaties automatiseert. NCCW-BIS is dan al een database georiënteerd en volledig geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem. Het is de tijd van ponskaarten, magneetbanden en grote floppydisks. De tijd van grote rekencentra, waar kostbare mainframes elke dag het werk doen dat nu door enkele servers wordt gedaan. Gebruikers zijn enthousiast. Binnen NCCW is een stevige basis gelegd voor diepgaande kennis van de woningcorporatiemarkt. Alle processen zijn door specialisten van NCCW op basis van wet- en regelgeving vastgelegd. Een knap staaltje vakwerk.
 • De jaren '70

  De eerste stappen

  Het verhaal van NCCW begint eind jaren '60 van de vorige eeuw. De eerste stappen op de maan zijn nog vers. Er ontstaat een heilig geloof in de mogelijkheden van de computer. Steeds meer corporaties willen hun administratieve processen automatiseren. Het loopt storm als de Nationale Woningraad in 1971 het Nationaal Computerproject Woningcorporaties (NCW) opricht. In korte tijd telt het NCW meer dan zestig deelnemers met een totaal woningbezit van ruim 100.000 eenheden. Het project leidt in 1973 tot de oprichting van de bv NCCW (Nationaal Computer Centrum Woningcorporaties).