Referentie Grootboek Schema

RGS

Referentie Grootboekschema

Wist je dat het vanaf verslagjaar 2023 verplicht wordt voor corporaties om de jaarrekening via SBR te deponeren bij de Kvk? RGS (referentie Grootboekschema) maakt het eenvoudiger en mogelijk om aan te sluiten op het SBR- programma van de overheid.  

Wat zijn de voordelen?
Wij helpen jullie om de financiële administratie verder te standaardiseren. Hierdoor wordt het eenvoudiger om financiële rapportages te maken en financiële gegevens uit te wisselen met o.a. overheidsorganisaties. De oplossing staat klaar. Wanneer willen jullie beginnen? 

Welke oplossing stellen wij voor?
Het is belangrijk om op tijd te beginnen. Onze consultants kunnen samen met jou ervoor zorgen dat XBIS zodanig wordt ingericht, dat je organisatie RGS ready wordt.

Wil je liever geheel ontzorgt worden? Dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Door middel van onze toegepaste kennis en Best Practice kunnen onze consultants de inrichting in XBIS voor je verzorgen. NCCW voert in het laatste geval alle activiteiten voor je uit en ondertussen word je organisatie RGS ready.

'Geen verrassingen'

Refentie van onze klant SOr

Bij de uitrol van RGS heeft SOR nauw samengewerkt met NCCW. “Vanaf de start hebben zij ons begeleid,” zegt Jeroen hierover. “Door middel van een aantal workshops op onze locatie in Rotterdam, hebben we de inrichting doorgenomen en zijn problemen benoemd. NCCW houdt ons ook op de hoogte van eventuele wijzigingen in de inrichting, welke later nog doorgevoerd moeten worden. Hierdoor houden we de inrichting ook up-to-date.”

“Op dit moment kunnen we helaas nog geen gebruik maken van de inrichting van het RGS, omdat het nog niet verplicht is gesteld. En toch loont het de moeite nu al. Bij de inrichting van RGS kijk je kritisch naar de inrichting van je huidige grootboek en kan je nog eenvoudig aanpassingen doorvoeren. Als je tot het laatste moment wacht, kom je waarschijnlijk voor verrassingen te staan en wordt het aanbrengen van wijzigingen op een later moment veel ingewikkelder.”