Security Officer ICT

Als Security Officer ben je primair verantwoordelijk voor het implementeren en realiseren van beveiligingsmaatregelen. Je signaleert pro-actief informatiebeveiligingsrisico’s en vertaalt deze naar concrete maatregelen voor de ICT-diensten en beveiligingsarchitectuur met betrekking tot techniek, beleid, organisatie en processen. Daarnaast adviseer en ondersteun je management en medewerkers op het gebied van integrale Informatiebeveiliging met het doel te voldoen aan gewenste en verplichte (wettelijke) beveiligingsnormen en vereisten.

De functie bestrijkt diverse activiteiten en elementen op het snijvlak van processen, beleid alsook de operatie en projectmanagement met een focus op zowel intern als extern, o.a.:

• Vanuit de functionele eisen van klanten realiseer je een concrete doorvertaling naar beleid,  techniek en (beheer)procedures;
• Dankzij je overview ben je in staat awareness voor informatiebeveiliging te creëren, waar nodig initieer je verbeteracties;
• Je bereidt interne en externe audits voor en begeleidt deze;
• Je geeft advies en ondersteuning op het gebied van o.a. privacy- en gegevensbescherming en implementeert en realiseert  werkbare en toekomst vaste integrale beveiligingsoplossingen;
• Je werkt aan de inrichting en het beheer van beveiliging van de gebruikte producten van NCCW;
• Het ontwikkelen van security by design, o.a. scripts ten behoeve van beveiliging, het documenteren van de werkzaamheden èn overdragen van kennis zijn voor jou bekende activiteiten;
• Je stelt rapportages op.

Afdeling
Je acteert vanuit de afdeling Infrastructure. Deze afdeling zorgt voor de exploitatie van de producten welke door NCCW zijn ontwikkeld. Deze afdeling staat garant voor een betrouwbare en veilige omgeving voor NCCW en haar klanten.


Gevraagd
HBO-opleiding richting ICT, aangevuld met opleidingen en certificaten op het gebied van Security Management. waarvan minimaal 3 jaar op het gebied van informatiebeveiliging en je zorgt er ook voor dat je up to date blijft. Daarnaast heb je ruime ervaring met kwaliteitssystemen zoals ISO27001 (ISO17799) en OWASP top 10. Ook heb je kennis van AVG, WBP, CRAMM en CMM.

Als persoon beschik je over uitstekende analytische, coördinerende en communicatieve vaardigheden en bent goed in staat om informatie over te dragen, anderen te overtuigen en draagvlak te creëren. Gedrevenheid en resultaatgericht zijn daarbij een vanzelfsprekendheid.

NCCW biedt je
Uitstekende carrière kansen in een technisch hoogstaande werkomgeving in een stimulerende, veranderende en vooruitstrevende organisatie met een collegiale werksfeer en  kansen mee te bouwen aan de verdere groei van de organisatie. Uiteraard een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket, prima pensioenvoorzieningen, collectieve ziektekostenverzekering, uitstekende opleidingsmogelijkheden en optie om extra verlofuren te kopen c.q. verkopen. Kortom, een interessante en leerzame werkomgeving!

Enthousiast geworden?
Heb je interesse en herken je je in dit profiel? Mail dan je motivatiebrief met CV naar mailadres werving@nccw.nl of reageer rechtstreeks via het formulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carolien Maarschalkerweerd (Recruitmentmanager) via 06-22992833.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.