Customer Care Professional

Als Customer Care Professional ben je hèt eerste aanspreekpunt voor onze klanten, zowel telefonisch als online. Je lost eerste- en tweedelijns klantvragen op door deze te analyseren, door te vragen en oplossingen te bedenken. Hierbij ondersteun je de gebruiker op afstand en handel je de vraag zoveel mogelijk direct af. 
 
Onze klanten zijn werkzaam in de woningcorporatiebranche en maken gebruik van onze softwareoplossingen waarmee zij efficiënt en klantgericht kunnen werken. Wil jij werken in een afwisselende functie en deze klanten zo goed mogelijk verder te helpen? Dan zoeken wij jou! 
 
Wie ben jij?

- Je bent flexibel, stressbestendig en hebt een gezonde dosis humor;
- Je bent gedreven om zo snel en goed mogelijk de klant te helpen; 
- Je krijgt energie van het achterhalen van de vraag achter de vraag;
- Je ziet het als een vak om uitmuntend te communiceren;
- Je wilt goed begrijpen hoe dingen in elkaar steken en weet de juiste vragen te stellen;
- Je bent zelf pas tevreden als je de klant een stuk blijer hebt gemaakt. 
 
Kortom, samen met je collega’s zorg je voor een ultieme klantbeleving!
 
Doordat je binnen je team de nodige product, klant- en marktkennis en ervaring opdoet is dit een functie die op termijn doorgroeimogelijkheden geeft binnen de organisatie. 
 
Wat vragen we van jou?
 
- HBO- werk- en denkniveau;
- Affiniteit met ICT en/of woningcorporatiebranche met bij voorkeur ervaring op een supportafdeling of klant contact center;
- Uitstekende sociale & communicatieve vaardigheden;
- Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
- Voelsprieten voor de verkoop van extra dienstverlening vanuit een servicegericht perspectief;
- Bereid tot ontwikkeling op zowel persoonlijk als op inhoudelijk gebied;
- Energiek, analytisch, proactief, servicegericht, doorzettingsvermogen en een grote mate van zelfstandigheid.
 
NCCW biedt

- Een afwisselende rol in een ambitieuze en innovatieve werkomgeving met veel klantcontact; 
- Eigen verantwoordelijkheid, waarbij ondernemerschap gewaardeerd wordt;
- Prettige, betrokken en behulpzame collega’s;
- Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
- Een concurrerend en modern arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een prima pensioenvoorziening, collectieve ziektekostenverzekering en uitstekende ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. 
 
Over NCCW  
NCCW is een moderne ICT-dienstverlener met een all-in concept waarmee ze woningcorporaties helpt om te digitaliseren en processen te verbeteren. Een bedrijf met hart voor de sociale huursector. Met haar all-concept XBIS Online biedt NCCW geavanceerde, branchegerichte standaard bedrijfssoftware en bijbehorende ICT-diensten en internetoplossingen. Ruim 130 corporaties ervaren de efficiëntere processen en hogere klanttevredenheid mede dankzij de oplossingen en dienstverlening van NCCW. 
 
NCCW is gevestigd in Almere, is centraal gelegen en binnen een uur filevrij bereikbaar vanuit zowel de Randstad als het noorden en oosten van Nederland. Zie voor meer informatie over de organisatie www.nccw.nl/werkenbij en www.nccw.nl. 
 
TSS 
NCCW is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), het grootste Vertical Market Softwarebedrijf (VMS) van de Benelux. Alle TSS-bedrijven zijn IT-bedrijven met een focus op een specifieke expertise of marktsector. Waar mogelijk versterken ze elkaar met expertise en medewerkers. Ook binnen TSS zijn hierdoor de mogelijke doorgroeimogelijkheden. 
 
Enthousiast geworden?
Heb je interesse en herken je je in dit profiel? Mail dan je motivatiebrief met CV naar mailadres werving@nccw.nl of reageer rechtstreeks via het formulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carolien Maarschalkerweerd (HR Business partner) via 06-22992833.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.