Key Accountmanager

Als Key Accountmanager draag je zorg voor langdurige, stabiele en duurzame relaties met key-accounts en het creëren van waarde voor zowel de klant als NCCW door het aansluiten bij wensen en behoeften van de klant en het realiseren van korte en lange termijn (commerciële) doelstellingen. Je hebt hierin zowel een persoonlijke focus alsook duidelijk oog voor de resultaten van het totale Salesteam. Je verdiept je in de strategische doelen, bedrijfsprocessen, wensen en behoeften van de toegewezen key-accounts, signaleert commerciële kansen en nut deze uit. Je beheert de portefeuille van key-accounts, bezoekt deze periodiek en fungeert als sparringpartner op strategisch en tactisch niveau met als doel stabiele en duurzame klantrelaties te bouwen en onderhouden.   
Daarbij ontwikkel en onderhoud je relevante in- en externe netwerken en analyseer je ontwikkelingen in de markt. Deze vertaal je naar de dienstverlening van NCCW en je adviseert het management en directie van NCCW over benodigde of gewenste ontwikkelingen. Je kent derhalve de markt en problematiek van corporaties en houdt kennis op gebied van concurrenten en concurrerende producten up-to-date. 

Als persoon heb je een actieve houding en ben je commercieel gericht, innovatief, vasthoudend en overtuigend op enthousiasmerende en motiverende wijze. Daarbij ben je anticiperend en heb je oog voor politieke gevoeligheden.  

Jouw kerntaken zijn: 
• diepgaande kennis van de strategische doelen, organisatie, DMU, bedrijfsprocessen, wensen en behoeften van de toegewezen key-accounts. • opstellen van accountplannen en meerjarenplanningen in samenwerking met de key-accounts • functionaliteiten en USP’s van de oplossingen, producten en diensten van NCCW kennen en deze op alle niveaus uitleggen en presenteren. • verantwoordelijk voor de overall relatie met de key-accounts • verantwoordelijk voor de commerciële resultaten bij de key-accounts  • verantwoordelijk voor contractonderhandelingen en aanbestedingen bij keyaccounts.  • zelfstandig opstellen van de benodigde en passende offertes en contracten. • functionele aansturing van accountmanagers plus oog voor de resultaten van het totale salesteam. Je hebt hierin een actieve houding. • tezamen met de service managers en customer support professionals zorg dragen voor een groeiende klanttevredenheid bij de key-accounts. • accuraat vastleggen van afspraken, acties, offertes en opdrachten in het CRM systeem. 

NCCW vraagt - profiel 
• afgeronde opleiding op HBO-/WO-niveau en financieel en budgettair bewust; 
• ervaring met het begeleiden van medewerkers op verschillende niveaus in de werkprocessen; 
• uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden om te acteren op alle niveaus in een veranderende omgeving, zowel intern als extern.  • bij voorkeur kennis van de woningcorporatiebranche en haar processen.  
• ambitie en bereidheid tot uitbreiding van kennis, continue leervermogen met een proactieve instelling.  
Past deze functie bij jou en voel jij je uitgedaagd door dit profiel? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet! 

NCCW biedt 
Een afwisselende en uitdagende omgeving met eigen verantwoordelijkheden waarbij ondernemerschap gewaardeerd wordt in een uitdagende en innovatieve werkomgeving. Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, een collegiale werksfeer en kansen mee te bouwen aan de ontwikkeling en verdere groei van de organisatie. Uiteraard een concurrerend en modern arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een leaseauto (of mobiliteitsvergoeding), een deel variabele beloning, prima pensioenvoorziening, collectieve ziektekostenverzekering en uitstekende ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. 

Enthousiast geworden?
Heb je interesse en herken je je in dit profiel? Mail dan je motivatiebrief met CV naar mailadres werving@nccw.nl of reageer rechtstreeks via het formulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carolien Maarschalkerweerd (HR Business partner) via 06-22992833.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.